0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
«Зоря» очікує суперника в Лізі Європи. Прогноз на 022 тираж

1. Транс — Будучность

У цій парі визначиться суперник луганської "Зорі" у другому відбірковому раунду. І швидше за все, цим суперником стане чорногорська "Будучность". Справа в тому, що в 2019 році "Транс" виступає зовсім погано. Чемпіонат Естонії проходить за системою "весна — осінь", і результати клубу з Нарви не витримують жодної критики. Після 19-ти турів "Транс" посідає п'яте місце серед десяти клубів, відстаючи від лідера на 29 очок, а від четвертого місця — на 19 очок. Рік тому "Транс" вилетів на цій же стадії Ліги Європи, двічі поступившись боснійському "Железничару" (0-2 вдома, 1-3 в гостях). Цілком логічно, що після провальної весни на початку літа керівництво запросило нового наставника. Звати його Андрій Сьомін, і це рідний син прекрасно відомого Юрія Сьоміна. Цікаво, що тренерську ліцензію Сьомін-молодший отримував у Києві, і це було як раз в ті часи, коли його батько очолював київське "Динамо".


2. Лячі — Хапоель Б-Ш

Фаворитом пари вважається "Хапоель", але на своєму полі "Лячі" здатний здивувати більш статусного суперника. У минулому році на аналогічній стадії албанці пройшли кіпрський "Анортосис" (1-0 вдома, 1-2 в гостях) і тільки після цього із загальним рахунком 0-5 поступилися норвезькому "Мольде". "Хапоель" уже не перший рік є одним з лідерів ізраїльського футболу і стабільним учасником єврокубків. Скажімо, зовсім недавно цей клуб засвітився у груповому турнірі Ліги Європи. Для "Лячі" подібні висоти просто недосяжні.


3. Сабаїл — Університатя

"Сабаїл" — абсолютний дебютант єврокубків. Більш того, цьому бакинському клубу недавно виповнилося всього три роки. Єврокубковий дебют став можливим завдяки третьому місцю в чемпіонаті Азербайджану. "Сабаїл" фінішував позаду "Карабаху" і "Нефтчі", однак випередив "Габалу". Але проти такого досвідченого єврокубкового бійця, як румунська "Університатя", азербайджанцям буде вкрай складно.


4. Флора — Раднички

До початку єврокубків "Флора" підходить у хорошій формі. Вона лідирує у чемпіонаті Естонії, випереджаючи "Левадію" на п'ять очок. У минулому євросезоні клуб із Таллінна програв обидва своїх протистояння. У кваліфікації Ліги чемпіонів "Флора" поступилася "Хапоелю" з Беер-Шеви із загальною різницею 2-7, а в Лізі Європи обіграла АПОЕЛ на своєму полі (2-0), але поступилася кіпріотам на виїзді (0-5). У будь-якому разі, фаворитом пари залишаються серби. Рік тому в кваліфікації Ліги Європи "Раднички" виявилися сильнішими за мальтійську "Гзіру" (4-0 вдома, 1-0 в гостях), а потім поступилися дорогою тель-авівському "Маккабі" (2-2 вдома, 0-2 в гостях) . Цікаво, що тренує "Раднички" екс-футболіст донецького "Шахтаря" Ненад Лалатович.


5. Лієпая — Динамо Мн.

А в цій парі за системою "весна — осінь" виступають обидва клуби, причому в національних чемпіонатах справи у них складаються не кращим чином. Та ж "Лієпая" після четвертого місця в 2018 році зараз йде тільки шостою (серед дев'яти команд). І навіть такий досвідчений тренер, як Олександр Старков, нічого змінити не може. Що стосується єврокубків, то зазвичай "Лієпая" вилітає дуже швидко. Два роки тому вона поступилася литовській "Судуві", а минулого літа — шведському "Хекену". Причому в обох випадках "Лієпая" програвала вдома, але перемагала на виїзді. Мінське "Динамо" з недавніх пір виступає під керівництвом Сергія Гуренка, але особливого прогресу з приходом цього фахівця у грі команди не спостерігається.


6. Спіранца — Нефтчі

"Спіранца" — ще один єврокубковий дебютант сезону-2019/20. Вікно в Європу було прорубано завдяки четвертому місцю в чемпіонаті Молдови-2018, але зараз команда йде лише шостою серед восьми учасників турніру. Після 15-ти турів відставання від лідируючого "Шерифа" становить 20 очок, що свідчить про цілу прірву між цими клубами. Швидше за все, таку ж прірву ми побачимо між "Спіранцою" і "Нефтчі", який став другим у чемпіонаті Азербайджану. Рік тому на аналогічній стадії Ліги Європи "Нефтчі" на власному полі впевнено обіграв угорський "Уйпешт" (3-1), однак на виїзді зазнав нищівної поразки (0-4).


7. Радник — Спартак Трн.

Це друга спроба "Радника" заявити про себе на євроарені. Перша відбулася три роки тому, коли представник Боснії без особливих шансів поступився болгарському "Бероє" (0-2 вдома, 0-0 в гостях). Ризикнемо припустити, що другий євросезон у виконанні "Радника" виявиться таким же швидкоплинним. Його суперник володіє великим міжнародним досвідом і може похвалитися "свіжими" успіхами. У попередньому сезоні у кваліфікації Ліги чемпіонів "Спартак" вибив боснійський "Зрінськи" (1-0 вдома, 1-1 в гостях), пройшов польську "Легію" і лише потім у рівній боротьбі поступився "Црвені Звезді". А після перемоги над словенською "Олімпією" клуб із Трнави опинився у груповому турнірі Ліги Європи, де непогано позмагався з "Фенербахче", "Андерлехтом" і загребським "Динамо".


8. Дунайська Стреда — Краковія

Друге місце в чемпіонаті Словаччини-2018/19 — це абсолютний рекорд у виконанні "Дунайська Стреда". Тепер цей клуб знову покаже себе на євроарені. Торішня спроба проходила з перемінним успіхом. Спочатку словаки пройшли тбіліське "Динамо", але потім поступилися "Динамо" мінському. А ось "Краковія" виступала в Європі три роки тому, але відразу зазнала фіаско в протистоянні з македонською "Шкендією" (1-2 вдома, 0-2 в гостях).


9. Фола — Чихура

"Чихура" непогано проявила себе в ЛЄ-2018/19. У першому відбірковому раунді вона несподівано пройшла ізраїльський "Бейтар" (0-0 вдома, 2-1 в гостях), а потім гідно боролася зі словенським "Марибором" (0-0 вдома, 0-2 в гостях). Проте, у "Фоли" теж є шанси. Рік тому після двох нульових нічиїх по пенальті була обіграна косовська "Приштина", але потім клуб із Люксембургу без варіантів поступився бельгійському "Генку".


10. Сент-Патрикс — Норчепінг

Форма господарів напередодні єврокубків не вражає. У чемпіонаті Ірландії "Сент-Патрикс" посідає лише четверте місце з 19-очковим відставанням від лідера. Але й "Норчепінг" у чемпіонаті Швеції не вражає — шосте місце і 13 очок до першого. І це після "срібла" у 2018 році, коли "Норчепінг" був близьким до Ліги чемпіонів. Що стосується єврокубків, то два роки тому у кваліфікації Ліги Європи шведський клуб не помітив на своєму шляху косовську "Приштину", але потім по пенальті поступився литовському "Тракаю".


11. Широкі Брієг — Кайрат

А ці клуби виступають на євроарені практично кожен сезон. Два роки тому "Широкі Брієг" вибив із Ліги Європи казахстанський "Ордабаси", але потім поступився шотландському "Абердину". Минулого літа боснійці двічі зіграли внічию з "Домжале", але далі пройшов представник Словенії. У порівнянні з господарями, "Кайрат" володіє космічними можливостями. Втім, різниця в результатах не настільки помітна. У кваліфікації ЛЄ-2018/19 цей клуб пройшов голландський АЗ, але вилетів після "побачення" з чеською "Сигмою".


12. Стьярнан — Левадія

Останнім часом ісландський "Стьярнан" виступає не гірше свого суперника. І це найм’якша оцінка того, що відбувається. Скажімо, минулого літа ісландці впевнено здолали естонський "Нимме Калью" (3-0 вдома, 0-1 в гостях), після чого не мали шансів проти данського "Копенгагена". А "Левадія" вже два роки поспіль вилітає від ірландців, причому "Корк Сіті" і "Дандолку" вона програла всі чотири матчі.


Автор анонса: Андрій ЮЩЕНКО

Більше корисної інформації та спортивної статистики можна знайти на сторінках газети «ТОТО+».
Запитуйте на точках продажу МСЛ

Ми у Viber!