0 (800) 21 00 65 help@msl.ua
00:00
МСЛ
00:00
Перевірка білетa
Введіть маккод білета для перевірки
Де знайти маккод?
Виберіть камеру:
Повторити
Прийняти
Forza Italia! Прогноз на сезон від "Азарту".

Новий сезон в Італії стартує найближчої суботи. Літнє міжсезоння минуло досить спокійно, якби не одне "але". Після чергової невдалої спроби виграти Лігу чемпіонів керівництво "Ювентуса" вирішило змінити тренера.

Як це не дивно, фатальною для Мауріціо Саррі стала перемога. На його біду "Ювентус" виграв у "Ліона" всього лише з рахунком 2:1, тоді як на виїзді туринці поступилися 0:1. "Ліон" пробився до чвертьфіналу за правилом виїзного голу, а 61-річний Саррі протримався на тренерському містку "Ювентуса" лише один сезон.

Але якщо про можливу відставку Саррі говорили вже давно, то новий вибір керівництва туринців здивував. Команду довірили Андреа Пірло. Його головна проблема - відсутність тренерського досвіду. За кілька тижнів до цього він очолив молодіжну команду "Ювентуса",, але після звільнення Саррі молодому фахівцеві довірили команду номер один.

Ще однією проблемою "Ювентуса" поступово стає Кріштіано Роналдо. Він досі залишається геніальним футболістом, але він старіє, і це неможливо зупинити. Роналдо творить чудеса в окремих матчах, але "Ювентус" занадто від нього залежить. Через Роналдо страждає командна гра, оскільки один гравець фактично звільнений від захисних функцій. Авторитет португальця занадто великий для "Ювентуса". І як би не вийшло так, що він буде вище, ніж у головного тренера.

Перед "Ювентусом" стоїть два завдання - завоювати десяте поспіль "скудетто" і пройти весь шлях у Лізі чемпіонів. Якщо туринці знову зупиняться на підступах до фіналу, тренерське крісло під Пірло дуже швидко захитається. Звісно, винен буде він, а не Роналдо.

А з "скудетто" проблем виникнути не повинно. Справа в тому, що у "Ювентуса", як і раніше, немає конкурентів. Так, на папері вони присутні в досить великій кількості. І навіть в окремих матчах деякі команди здатні "Ювентус" обіграти. Але коли йдеться про стабільне проходження тривалої дистанції, туринцям немає рівних уже ціле десятиріччя.

Найнебезпечнішим конкурентом залишається "Інтер". Але у міланців є проблема на ім'я Антоніо Конте. Так, це фахівець найвищого рівня, але він має свою специфіку. Він настільки виснажує команду емоційно, що її банально не вистачає на цілий сезон.

Як правило, Конте дуже ефективний у перший рік своєї роботи. Так було в "Челсі", коли лондонці стали чемпіонами Англії. Так було і в "Інтері" - минулий сезон у виконанні "чорно-синіх" вийшов зовсім непоганим, хоча й обійшовся без трофеїв. Але потім Конте починає з'ясовувати стосунки з усіма навколо - від футболістів до керівництва. Зрештою він настільки набридає своїми постійними претензіями, що з ним легше розпрощатися, ніж терпіти його вихідки.

Схоже, в "Інтері" процес уже пішов. Чутки про суперечки між Конте і власниками клубу ходять уже давно. Він цілком міг покинути свою посаду влітку, але сторони змогли домовитися. Ризикнемо припустити, що розбіжності по ходу нового сезону виникатимуть неодноразово, через що "Інтер" не стане рівним суперником для "Ювнтуса". До слова, новий наставник на зміну Конте вже чекає своєї черги. Це ще один екс-тренер "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі.

Тим часом в "Аталанті" панує абсолютна ідилія. Вже два сезони поспіль скромний клуб із Бергамо диктує умови значно титулованішим суперникам. Більш того, дебют у Лізі чемпіонів увінчався виходом до чвертьфіналу! Цієї осені "Аталанта" знову виступить у головному з єврокубків, тому її кращі гравці вже не перебігають до багатших клубів за першим покликом. Гасперіні майже повністю зберіг оптимальний склад і точково його зміцнює. Витіснити "Аталанту" з топ-4 буде вкрай складно.

Щодо римських клубів, то їм буде досить складно поліпшити свої результати. "Лаціо" нарешті пробився до  топ-4, але на тлі Ліги чемпіонів втрати в чемпіонаті неминучі. А ось у "Роми" знову змінився власник. Американці, що придбали клуб, дуже амбітні, але далі гучних заяв справа наразі не йде.

Команду й надалі тренуватиме Пауло Фонсека, але навряд чи його можна назвати тренером для великих задач. Висока ймовірність того, що найближчим часом "Рома" залишиться без Джеко - свого капітана і кращого бомбардира останніх років. Боснієць от-от стане гравцем "Ювентуса", Флоренці вже перейшов до "ПСЖ", Коларов посилив "Інтер", а Дзаньоло зазнав чергової важкої травми. Наш прогноз досить категоричний: Фонсека буде звільнений задовго до завершення сезону.

"Наполі" і "Мілан" можна назвати сплячими грандами. Вони провалилися минулого сезону і навряд чи вистрілять у новому. В усякому разі, поведінка на трансферному ринку свідчить чи про відсутність грошей, чи про відсутність амбіцій. Цілком можливо, ці клуби позначать боротьбу за топ-4, але на щось більше вони не здатні. І абсолютно точно вони не боротимуться за "скудетто".

Андрій ЮЩЕНКО


Ми у Viber!